Topi keledar basikal

- May 09, 2017 -

Kriteria anti-impak topi keledar basikal dan daya tahan tali pinggang itu dikemukakan oleh Jawatankuasa Keselamatan Barangan Pengguna Amerika (CPSC) pada abad ke-70 yang lalu. Parameter projek seperti Yayasan SNELL, Biro Standard Nasional Amerika Syarikat dan bahan Akademi Pengujian Amerika dibentangkan mengikut institusi yang berbeza. Pada masa itu, hanya satu topi keledar motosikal ringan memenuhi kriteria ini. Bagaimanapun, penunggang basikal enggan memakai topi keledar kerana mereka berat dan bernafas.


Untuk tujuan ini, Bell Biker Company pertama kali membangunkan topi keledar basikal CPSC standard, ia diperbuat daripada plastik ABS, dibalut dengan busa polistirena. Kemudian bahan shell diperbuat daripada PVC dan bahan polikarbonat berharga yang lebih tinggi mengurangkan berat topi keledar. Secara amnya, topi keledar basikal boleh menahan sekurang-kurangnya dua proses impak, kali pertama dan pengendara basikal atau kereta lain berlanggar, kali kedua menunggang basikal itu jatuh ke perlanggaran, dan bahan-bahan ini mempunyai kesan penimbunan yang baik terhadap kedua-dua kesan tersebut.


Sejak kedatangan topi keledar basikal, bentuknya telah mengalami banyak perubahan. Helmet bulat sudah usang, topi keledar kini lebih kecil, dan bolong mempunyai perubahan besar, dan kesan pengudaraan sejuk juga sejajar dengan prinsip aerodinamik.

  • MJ-902 MTB Headlamp dengan Tail Light, LED Headlight and Comill Taillight
  • MJ-906 Top Mountain Bike LED Set Light, Basikal lampu dan Tailight untuk Menunggang di Malam
  • Eagle 700 Lampu Basikal Depan, Lampu Suluh Berbasikal untuk Pelumba Basikal Jalan Raya
  • MS-622T belakang berkelip cahaya ekor untuk Bikes atau Helmet
  • MJ-819 Lampu LED Belakang USB Pintar untuk Bike Anda
  • Lampu Amaran Bike USB boleh dicas semula MS-622 untuk Kanak-kanak, di bawah 50 untuk Belanjawan Kanak-kanak

Barangan yang berkaitan